Bijelim lukom protiv gljivica..
2 posters
Strana 1 od 1
Bijelim lukom protiv gljivica..
Odavno je poznato da je bijeli luk prirodni antibiotik,pa je ova biljka jako popularan lijek.
Pored toga sto efikasno suzbija viruse i bakterije odlicno je sredstvo i protiv gljivica.
E bas tu mi cvjecari vidimo svoj interes i mogucnost da iskoristimo ovo biolosko oruzje.
Medjutim sve ima svoje prednosti i mane.Prednost ove metode je sto je sasvim prirodna,bez stetnih vjestackih hemijskih sastojaka a mana joj je sto ce nam nakon svakog tretmana cvijece mirisati po par sati na bijeli luk.
Rastvor protiv gljivica priprema se tako sto se krupniji cen bijelog luka ocisti i isitni-najbolje ga stisnuti sa presom za luk- i potopi sa 2,5dcl vode za zalivanje cvijeca.Bijeli luk treba da bude natopljen u vodi od 4 do 8 sati nikako duze jer ce tad izgubiti antifungicidno dejstvo.
Procjediti tecnost i 2-3 puta sedmicno poprskati svoje biljke.Svaki put pripremiti svjez rastvor.
Na slican princip mozete da se rijesite gljivica u zemlji pa cak i onih crnih musica.Sitno isjeckajte bijeli luk i pomjesajte po povrsini sa zemljom i tu se osjeti miris bijelog luka ali djeluje fenomenalno.
Re: Bijelim lukom protiv gljivica..
super savjet...ja ove godine sijem češnjak među jagode ( također sam to pročitao kod Vas na forumu ) da probam kako djeluje...klinci obožavaju jagode ( a i mi veliki, moram priznati )....
darioRI- Broj poruka : 41
Datum upisa : 22.02.2014
Godina : 41
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Sub Avg 19, 2023 12:39 pm od Bran(ko)
» Barleria repens rosea
Pet Feb 10, 2017 9:25 pm od Admin
» Tibouchina urvilleana
Pet Feb 10, 2017 9:16 pm od Admin
» Murraya paniculata....Kineski jasmin